Fogászati implantáció

 

 

 


 Fogászati implantáció

A fogászati implantátum egy olyan mű foggyökér melyet az állcsontba helyezünk
és mely a hiányzó fogat tartja vagy a hídpillérként szerepel.

 

implantos

A fogászati implantátumok ideális választást képeznek azok számára, akik egyébként jó általános orális egészségnek örülnek, akik paradontopátia, sérülés vagy más okból vesztették el fogukat/fogaikat.

Az implantátumok együttesen alkalmazhatók más rekonstrukciós eljárásokkal együtt a maximális hatékonyság érdekében. Például, egyetlen implantátum tarthatja egyetlen hiányzó fog koronáját is. Az implantátumok alátámaszthatnak több hiányzó fogat pótló hidat is és alkalmazhatók műfogsorok esetén is a nagyobb stabilitás és a fogíny irritációjának csökkentése érdekében.

 

Természetes érzés

A fogimplantátumok olyan természetesnek hatnak, hogy elfelejtheti, hogy valaha elvesztette a fogait.

Számos esetben a fogimplantátum az egyetlen logikus választás annak érdekében, hogy visszanyerjük a fogak és a tartószerkezetek szükséges funkcionalitásának összességét. 

 

A fogimplantátumok előnyei

Noha számos fogpótló rekonstrukciós választás áll rendelkezésére, egyik sem bizonyult olyan hatékonynak és időtállónak, mint az implantátum.

Mivel a fogimplantátumok a csontozat részévé vállnak, megakadályozzák a fog elvesztését, a csont sorvadását és a fogíny visszahúzódását. A fogimplantátumokkal nem károsul a szomszéd fogak minősége, mint a híd esetén.

Minél több foga marad érintetlen, annál tovább örvendhet a hosszantartó orális egészségnek! 

 

Fogsorrögzítés mini implantátumokkal (Mini Dental Implant, MDI)

Az MDI rendszer egy egyszerű, minimális beavatkozást igénylő, azonnal terhelhető és költséghatékony megoldás az alsó, kivehető fogsorok tartós rögzítésére. Tartós rögzítést biztosít akkor is, amikor a csont gerincvastagsága hagyományos implantátumokkal ezt nem tenné lehetővé.

A mini implantátumok behelyezése az ínyen keresztül történik, nincs szükség az íny felnyitására, majd összevarrására. A rendszerhez tartozik még egy rögzítőelem egy O-gyűrűvel, mely a páciensek fogpótlásának alaplemezébe van beépítve. Az implantátumok feje egy gömbhöz hasonlít, a rögzítőelem pedig úgy működik, mint egy tok. Amint a fogpótlás a megfelelő helyre kerül, a gömbretenciós fej bepattan az O-gyűrű házába, ami a fogpótlás előre meghatározott erősségű rögzülését biztosítja. A behelyezést követően a fogpótlás a páciens nyálkahártyájára támaszkodik.

 

• minimális és egyszeri beavatkozás
• stabilan ülő fogsor akár a régi protézis felhasználásával is
• kedvező ár és legtöbbször azonnali terhelhetőség
• egyszerű ápolás
• nem szükséges ragasztó
• gazdaságos ár