Pentru a-ți păstra dinții aplică periajul de seară, pentru a-ți păstra prietenii aplică periajul de dimineață.

Când te gândești la igienă orală probabil îți imaginezi o dantură curată, îngrijită, însă îngrijirea danturii reprezintă doar o parte a sănătății orale. Igiena orală începe cu curățarea regulată a dinților, folosirea aței dentare și cu înscrierea la control periodic la stomatologie. E bine de știut că igiena danturii influențează sănătatea orală. Igiena orală neglijată poate provoca infecție gingivală, carie dentară, diferite infecțiuni sau chiar cancer bucal. În general, sănătatea orală are efect asupra sănătății organismului.

Pe baza statisticilor putem observa că marea majoritate a adulților peste 35 de ani își pierd dinții din cauza infecțiilor gingivale, și mai puțin din cauza cariilor dentare. Nu pot sublinia suficient de mult cât de important este prevenirea acestor boli, care presupune o igienă orală completă și regulată.

La ce să sporim atenția la periajul dinților?

Periajul dinților este recomandat de două ori pe zi, durata periajului fiind minim 2 minute. Ai grijă la curățarea zonelor din jurul gingiei, cu mișcări ușoare și nu uita partea interioară a dinților, curăță-le bine. În timpul periajului ține peria de dinți în unghi de 45 grade asigurându-te că ajungi și la partea interioară a dinților.

Utilizarea corectă a aței dentare

Scoate o bucată din ața dentară de aproximativ 30-45 cm și răsucește sfârșitul firului în jurul degetelor arătătoare sau mijlocii, astfel încât o bucată de 5 cm să fie lăsată liberă.

Cu ajutorul degetului mare și degetului arătător, întroduci ața dentară în zona interdentară cu mișcări înainte-înapoi.

Înfășură ața dentară într-o formă C în jurul dintelui, apoi trage-l ușor sus și jos de la linia gingiei până la vârful dintelui, curățând fiecare parte a acestuia.