tooth

Igienă orală

iul. 17 2020
Dr. Székely Zsolt

Igienă orală

Pentru a-ți păstra dinții aplică periajul de seară, pentru a-ți păstra prietenii aplică periajul de dimineață.

Când te gândești la igienă orală probabil îți imaginezi o dantură curată, îngrijită, însă îngrijirea danturii reprezintă doar o parte a sănătății orale. Igiena orală începe cu curățarea regulată a dinților, folosirea aței dentare și cu înscrierea la control periodic la stomatologie. E bine de știut că igiena danturii influențează sănătatea orală. Igiena orală neglijată poate provoca infecție gingivală, carie dentară, diferite infecțiuni sau chiar cancer bucal. În general, sănătatea orală are efect asupra sănătății organismului.

Pe baza statisticilor putem observa că marea majoritate a adulților peste 35 de ani își pierd dinții din cauza infecțiilor gingivale, și mai puțin din cauza cariilor dentare. Nu pot sublinia suficient de mult cât de important este prevenirea acestor boli, care presupune o igienă orală completă și regulată.

La ce să sporim atenția la periajul dinților? Periajul dinților este recomandat de două ori pe zi, durata periajului fiind minim 2 minute. Ai grijă la curățarea zonelor din jurul gingiei, cu mișcări ușoare și nu uita partea interioară a dinților, curăță-le bine. În timpul periajului ține peria de dinți în unghi de 45 grade asigurându-te că ajungi și la partea interioară a dinților.

Utilizarea corectă a aței dentare

Ața dentară se folosește pentru curățarea zonelor de sub gingie și interdentare, datorită căreia se recomandă utilizarea zilnică a acestuia. Pe lângă faptul că ajută la menținerea curată a spațiilor interdentare, ața dentară înlătură bacteriile prevenind infecția gingivală, precum și deteriorarea dinților și oaselor.

Utilizarea corectă:

Scoate o bucată din ața dentară de aproximativ 30-45 cm și răsucește sfârșitul firului în jurul degetelor arătătoare sau mijlocii, astfel încât o bucată de 5 cm să fie lăsată liberă.

Cu ajutorul degetului mare și degetului arătător, întroduci ața dentară în zona interdentară cu mișcări înainte-înapoi.

Înfășură ața dentară într-o formă C în jurul dintelui, apoi trage-l ușor sus și jos de la linia gingiei până la vârful dintelui, curățând fiecare parte a acestuia.

Contactați-ne

Telefon
(+4)0745-376.160
Adresa de e-mail
Adresa
Stomatologia Székely, Harghita, Gheorgheni, Cart. Florilor 43/E/2

Contactează-ne!

Mesaj


Nume

Adresă E-mail

Nr. telefon

Trimite feedback

Nume (opțional)
Cum te-ai simțit la noi?
Cât de mulțumit ești de dentistul nostru?
Cât de mulțumit ești de asistenta noastră?
Cât de mulțumit ești de asistenta medicală de recepție?
Menționează numele medicului tău :) Dacă ai alte observații, scrie-ne! Îtî mulțumim.

Did you like the course?

We're happy to get your feedback

Name (optional)
În ce măsură ți-a satisfăcut evenimentul așteptările inițiale?
Cât de mulțumit ești de partea teoretică a cursului?
Cât de mulțumit ești de partea practică a cursului?
În ce măsură ai recomanda cursul altor colegi?
Îți mulțumim feedback-ul!