Întrebări frecvente
Stomatologie generală
Aveți serviciu de stomatologie de urgență?
Știm ce înseamnă durerea de dinți. Cu toate că programăm consultațiile cu luni înainte, ne asigurăm să alocăm timp pentru a trata cazurile de urgență, ceea ce înseamnă practic ameliorarea durerii. Deviza noastră: prevenția este cea mai bună soluție împotriva durerii de dinți.
Este posibil să eșueze tratamentul de canal?
Răbdarea aduce roade! Reușita tratamentului de canal se evaluează în timp. Simptomele imediat după tratament nu sunt relevante. Este recomandat să faceți o radiografie de control după un an pentru a verifica starea obturației canalului radicular și pentru a compara cu radiografia făcută înainte de tratament. De acolo se pot trage concluzii. Pe scurt, tratamentul de canal este considerat reușit până când se dovedește contrariul.
De ce mă doare dintele?
Poate fi o inflamație a pulpei dentare, dureroasă în mod inuman. Poate fi necroza pulpei dentare, care duce la infecție și inflamație. Dureroasă în mod inuman. Poate fi o inflamație parodontală, care de fapt reprezintă o inflamație a gingiilor externe. Dureroasă în mod inuman. În fiecare dintre aceste cazuri, indicațiile pentru tratamentul medicamentos sunt diferite. Mai bine vino să vedem ce este în neregulă în loc să apelezi la vecin.
Tratament stomatologic în timpul alăptării?
Sarcina și perioada de alăptare sunt experiențe foarte asemănătoare, după cum am observat. Cu toate acestea, din perspectiva tratamentului stomatologic, există o diferență uriașă între cele două stări. În timpul tratamentului, folosim doar un singur medicament, care este absorbit în fluxul sanguin și ajunge în laptele matern, și anume anestezicul. Nu cunosc nicio contraindicație pe care trebuie să o evitați. În același timp, dintr-un mililitru de anestezic, care se dizolvă în aproximativ 5 litri de sânge, se va absorbi o mică cantitate în lapte. Aceasta ajunge în sistemul digestiv al bebelușului, de unde se absoarbe în sângele bebelușului. Nu cred că cantitatea este măsurabilă.
Tratament stomatologic în timpul sarcinii?
Una dintre marile mele preocupări sunt viitoarele mămici cu dinți cariați. În timpul sarcinii, cele mai periculoase efecte asupra fătului sunt reprezentate de medicamente și radiațiile X. Prin urmare, tratamentul stomatologic în timpul sarcinii este și mai important decât de obicei, deoarece neglijența afectează două vieți. Dacă o carie dentară se infectează, acest lucru afectează și copilul nenăscut. Dacă infecția se răspândește din cauza absenței tratamentului cu medicamente, pe care îl evităm, este necesară administrarea medicamentelor pentru a salva mama, în ciuda contraindicațiilor. Nu forțați această situație. Vino și vom trata caria, chiar și temporar, pentru a evita complicațiile în timpul sarcinii.
De la ce vârstă pot merge singur la dentist?
Poți să mergi singur când poți să mergi singur. Singura situație în care este necesară prezența părinților este discutarea planului de tratament, în special dacă acesta implică, să zicem, extracția unui dinte. În cazul minorilor, acordul părinților este necesar. Atât.
Cât de des ar trebui să merg la dentist?
Cât de des ar trebui să schimbi uleiul la mașină? Ei bine, depinde de cât de mult îl folosești. Dacă îți speli eficient dinții, o consultare anuală cu o eventuală curățare a tartrului poate fi suficientă. Dacă, de exemplu, te confrunți cu o inflamație gingivală cronică, s-ar putea să ai nevoie de o curățare la fiecare 3 luni. Vom stabili un plan personalizat în funcție de nevoile tale.
Mi-am pierdut obturația temporară, ce ar trebui să fac?
Am auzit că punerea unui cui în dinte ajută. Este ca și cum ai pune ferăstrăul în locul unei roți lipsă. Sună imediat și vom rezolva problema. Obturația temporară este temporară dintr-un motiv, nu rezistă prea mult. Cu toate acestea, este important să avem o obturație pe suprafața dintelui până când putem rezolva obturația permanentă. Deci, nu amâna nicio zi.
Protetică dentară
Cu gingiile inflamate, ar trebui să merg la dentist sau să aștept până se calmează?
Gingia este un lucru ingenios. Atunci când apare o inflamație în corpul nostru, doare. Gingia nu. Doar sângerează și se vindecă foarte greu de una singură, dacă se vindecă. Totuși, cel mai spectaculos aspect al vindecării gingiei este atunci când intervenim. De multe ori, aceasta înseamnă doar o simplă curățare a tartrului. Deci, spor la treabă!
Gingia mea este inflamată, ce ar trebui să fac?
Ceea ce poți face astăzi, nu lăsa pe mâine, altfel îți vei pierde dinți. Gingița este foarte ușor de tratat. Adesea, o curățare dentară profundă este suficientă, sau, în unele cazuri, poate fi necesară o igienizare a buzunarelor parodontale. Cu toate acestea, neglijată, poate deveni foarte inconfortabilă. În funcție de cauza inflamației, procesul poate duce în cele din urmă la pierderea dinților. Regula de bază: dacă gingia este sănătoasă, în general totul este în regulă în cavitatea bucală.
Cât de alb este un dinte natural?
Ce fel de dinți doriți, albi sau naturali? Aceasta este întrebarea pe care o pun atunci când planificăm înlocuirea dinților. Dinții în mod natural nu sunt albi din start, culoarea lor variază de la o persoană la alta. De obicei, persoanele cu dinți foarte frumoși au o smalț gros, și odată cu uzura dinților odată cu înaintarea în vârstă, culoarea reală a dinților lor poate deveni mai evidentă, devenind mai închiși la culoare. Așa că, în ciuda eforturilor lor de îngrijire, dinții lor se închid în culoare. De exemplu, eu am dinți naturali, dar sunt destul de galbeni, de parcă aș fuma mult, dar nu o fac.
După cimentarea punții, cât timp trebuie să aștept înainte de a putea mânca?
Când vrei să mănânci? Dacă ții o dietă, nu poți mânca timp de 4 ore. Dacă nu, poți mânca imediat. Nu mai există acum un timp de așteptare după tratamentul stomatologic. Plomba de amalgam era singura pentru care trebuia să aștepți 3 ore. Sper că acum nu îți pui amalgam singur. Materialele utilizate pentru cimentarea punții se întăresc complet în maximum 5 minute. Poftă bună!
Tratament stomatologic în timpul alăptării?
După cum am observat, sarcina și alăptarea creează o experiență de viață foarte similară. Cu toate acestea, în ceea ce privește tratamentul stomatologic, diferența este enormă. În timpul tratamentului utilizăm doar un singur material care se absoarbe în fluxul sanguin și ajunge în lapte, și anume anestezicul. Nu am identificat nicio contraindicație care să fie evitată. Cu toate acestea, dintr-un mililitru de anestezic, care se dizolvă în aproximativ 5 litri de sânge, se absoarbe o cantitate mică în lapte. Acesta ajunge în sistemul digestiv al bebelușului, de unde este absorbit în sângele bebelușului. Nu cred că cantitatea este măsurabilă.
Tratament stomatologic în timpul sarcinii?
Una dintre cele mai mari dureri ale viitoarelor mame este durerea de dinți cauzată de carii. În timpul sarcinii, cele mai periculoase efecte asupra fătului sunt reprezentate de medicamente și expunerea la raze X. De aceea, tratamentul stomatologic în timpul sarcinii este chiar mai important decât în alte momente, deoarece neglijarea poate afecta două vieți. Dacă o carie se infectează, asta poate afecta și copilul. Dacă infecția se răspândește și nu putem evita medicamentele, atunci trebuie să le administrăm pentru a salva mama, indiferent de contraindicații. Nu forțați această situație. Veniți să vă tratăm caria, chiar și temporar, pentru a evita complicațiile în timpul sarcinii.
Ce opțiuni există pentru înlocuirea dinților lipsă?
Există numeroase opțiuni. De la înlocuirea unui singur dinte până la înlocuirea întregii arcade dentare, există o varietate incredibilă de opțiuni. Voi evidenția ceea ce consider cea mai bună variantă. Dacă trebuie să înlocuiți un dinte lipsă, implanturile dentare sunt cea mai bună alegere. Propriii dinți rămân neatinși, aspectul și confortul lor sunt de top. Când vorbim despre coroane, indiferent dacă le plasăm pe un implant sau pe un dinte natural, zirconia este cea mai bună alegere. Frumoasă, durabilă și gingia o iubește. Ce mai puteți dori?
Care este diferența dintre un pivot și un implant dentar?
Implantul dentar înlocuiește rădăcina dintelui. Atunci când lipsesc dinții, este nevoie de ceva care să susțină coroana dentară. Dacă există o rădăcină dentară prezentă, aceasta poate fi utilizată pentru a fixa un pivot, pe care se va monta coroana. Deci, implantul dentar este plasat în os și îndeplinește rolul de rădăcină artificială, în timp ce pivotul este lipit în rădăcină pentru a restabili coroana dentară deteriorată.
Ce garanție există pentru tratamentul stomatologic?
Garanția este o chestiune interesantă. Întrebarea mea este, pentru ce pot să ofer garanție? Pot oferi garanție pentru tratamentul efectuat, dar nu pentru dinte. Deci, dacă o plombă cade în termen de șase luni, garanția depinde de circumstanțe. Dacă dintele s-a deteriorat în jurul plombei din cauza neglijenței de șase luni în care nu s-a folosit periuța de dinți, atunci nu există garanție. Dacă plomba a căzut și nu există deteriorare în jurul ei, atunci garanția este absolută. Deci, în orice tratament stomatologic, există garanție pentru tratament, dar nu pentru dinte.
Chirurgie orală
Pot bea lapte după extracția dentară?
Da, poți bea cât dorești. Consumul de lapte este un mit și nu știu cum a luat naștere, este ca un frate geamăn al mitului extracției dentare. Nu există bacterii agresive sau infecțioase în lapte pe care să le eviți. În cavitatea bucală, în timpul vindecării, apare o membrană de culoare gri, asemănătoare culorii puroiului. Poate că după consumul de lapte această culoare este mai evidentă. Acest lucru ar putea fi originea mitului.
Este normal să am dureri de gât după o extracție dentară?
Este complet circumstanțial, și mă refer la starea dintelui. Extracția dintelui de minte inferior provoacă cel mai mult disconfort, printre care se pot include și durerile de gât. Nu există o legătură directă între gât și problemele dentare, însă este frecvent să se descopere probleme latente atunci când există și alte probleme. Astfel, extracția dentară poate provoca o inflamație care poate aduce în prim plan o durere de gât latente. În special în cazurile dificile de extracție, instrumentele folosite pot contribui. Să rămânem așa: este posibil, dar nu este tipic.
După câte ore pot mânca după extracția dentară?
Nu există restricții alimentare după extracția dentară. Sângerarea se oprește de obicei în câteva minute. Trebuie doar să eviți să deteriorezi cheagul de sânge format în locul extracției, deoarece acest lucru poate duce la o nouă sângerare, care, deși nu este o problemă, este neplăcută. Poți consuma alimente moi și să eviți alimentele prea calde sau prea reci și să nu sugi zona extracției.
Trebuie să îmi scot piercingul din limbă în timpul tratamentului stomatologic?
„Maeștrule, cum poți scăpa de frică?” – „Nu o ține de mână”, a spus maestrul. Nu trebuie să îți scoți piercingul, în special dacă nu l-ai pus încă. Îmi plac piercingurile, dar problema este că adesea piercingurile de limbă și buza inferioară sunt plasate într-un mod care poate irita gingia. Acest lucru menține o inflamație constantă, care poate duce la resorbția oaselor din jurul dintelui. Un pacient adolescent a pierdut doi dinți din față din cauza unui piercing de limbă. Deci, poți să-ți pui piercing, tratamentul stomatologic nu este afectat, dar fii atent la efectele secundare și, dacă le ai, nu le ignora.
De câte ori pe zi trebuie să spăl pe dinți?
Spală-ți dinții pentru a-ți păstra zâmbetul. Dimineața, spală-ți dinții pentru a-ți păstra prietenii. Sănătatea dentară nu depinde de numărul de spălări, ci de eficacitatea acestora. Pentru menținerea sănătății dentare, o igienizare eficace înainte de culcare este suficientă. Dar avem și prietenii, trebuie să îi protejăm, așa că cel puțin dimineața, fă un gargară cu apă de gură. Deci, nu de câte ori, ci cum.
Cât de des ar trebui să merg la dentist?
Cât de des ar trebui să schimbi uleiul la mașină? Ei bine, depinde de cât de mult îl folosești. Dacă îți speli eficient dinții, o consultare anuală cu o eventuală curățare a tartrului poate fi suficientă. Dacă, de exemplu, te confrunți cu o inflamație gingivală cronică, s-ar putea să ai nevoie de o curățare la fiecare 3 luni. Vom stabili un plan personalizat în funcție de nevoile tale.
De la ce vârstă pot merge singur la dentist?
Poți să mergi singur când poți să mergi singur. Singura situație în care este necesară prezența părinților este discutarea planului de tratament, în special dacă acesta implică, să zicem, extracția unui dinte. În cazul minorilor, acordul părinților este necesar. Atât.
De ce mă doare dintele?
Poate fi o inflamație a pulpei dentare, dureroasă în mod inuman. Poate fi necroza pulpei dentare, care duce la infecție și inflamație. Dureroasă în mod inuman. Poate fi o inflamație parodontală, care de fapt reprezintă o inflamație a gingiilor externe. Dureroasă în mod inuman. În fiecare dintre aceste cazuri, indicațiile pentru tratamentul medicamentos sunt diferite. Mai bine vino să vedem ce este în neregulă în loc să apelezi la vecin.
Implantologie dentară
Ce este un implant dentar?
Un implant dentar este, pe scurt, o soluție de înlocuire a dinților realizată dintr-un material artificial.
Este dureros? Cât durează durerea?
În timpul implantării se utilizează anestezie locală, astfel că, în afară de o ușoară amorțeală, procedura poate fi considerată lipsită de durere. Pe măsură ce efectul anestezic dispare, pot apărea dureri la locul operației sau chiar în întreaga mandibulă și cavitate bucală timp de câteva zile.
Cum se vindecă rana după implantul dentar și cât durează procesul de vindecare?
Procedura de implantare poate fi divizată în două faze, care pot dura aproximativ trei luni până când măselele artificiale se osifiază complet. Ulterior, pot fi adăugați dinții, ceea ce mărește perioada de recuperare.
Care sunt efectele fumatului asupra implantului dentar după inserarea acestuia?
Fumatul poate duce nu doar la igiena orală precară, ci și la o încetinire semnificativă a procesului de vindecare și poate implica numeroase riscuri pentru succesul implanturilor și menținerea sănătății cavității bucale. De aceea, vă recomandăm să renunțați complet la fumat înainte, în timpul și după implantare. Pacienții ar trebui să ia în considerare serios renunțarea la fumat pe durata procedurii de implantare pentru a asigura succesul intervenției și progresul neîntrerupt al vindecării. Renunțarea la fumat poate contribui la o sănătate orală mai bună și la succesul pe termen lung al implanturilor.
De ce sunt atât de scumpe implanturile dentare?
Este adevărat că implantarea dentară nu este considerată o intervenție simplă sau ieftină din punct de vedere al costurilor inițiale ale procedurii. Prepararea implanturilor, inserarea lor și înlocuirea dinților se fac cu materiale premium și cu un înalt nivel de expertiză. Prin urmare, implanturile dentare pot fi considerate o investiție pe termen lung, pe care pacienții le pot utiliza fără probleme pe termen lung.
Care este diferența dintre un pivot și un implant?
Un implant înlocuiește rădăcina dintelui. Atunci când lipsește un dinte, este necesară o structură care să mențină coroana dentară. Dacă există o rădăcină dentară rămasă, aceasta poate fi folosită pentru a fixa un pivot, pe care se va așeza coroana. Deci, implantul este plasat în os și îndeplinește rolul de rădăcină artificială. Pivotul este cimentat în rădăcină pentru a restabili coroana deteriorată.
Ce trebuie făcut după implantarea dentară?
Primul și cel mai important pas este consultarea medicului pentru a primi sfaturi cu privire la schimbările necesare în stilul de viață. Aceste schimbări pot include renunțarea la fumat și dezvoltarea unei igiene orale corecte. De asemenea, participarea regulată la controale este extrem de importantă. Aceste controale medicale permit monitorizarea continuă a stării implanturilor și a sănătății cavității bucale și facilitează identificarea și tratamentul problemelor eventuale într-un stadiu incipient. Prin urmare, riscurile de complicare pot fi reduse.
Dacă observați orice inflamație la locul operației de implant sau în zona din jur, vă rugăm să ne contactați imediat.
Veți avea sângerare după implantare?
După inserarea implantului dentar, este normal să apară o ușoară sângerare – de o magnitudine mică. De fapt, probabil veți observa mult mai puțină sângerare decât după o extracție dentară, deoarece implantul este plasat într-un loc închis, astfel încât nu există o rană deschisă.