Általános fogászati kezelések

Az egészséges mosoly megőrzésében,

mi a partnered vagyunk.

Mire számíthatsz

Általános kezeléseink során szakértelmet, kényelmet és gondoskodást kapsz. Fogszabályozástól a fogfehérítésig és minden köztük található kezelési módot felkínálunk, hogy mosolyod egészséges és ragyogó legyen.

Még nem jártál nálunk?

Nagyon örülünk, hogy itt vagy! Az első konzultációd körülbelül 15 percet fog tartani.

Elfogadó környezet

Tisztában vagyunk vele, hogy azért jössz hozzánk, mert gond van a fogaiddal! Ügyes vagy, hogy helyre akarod hozni a hibákat.

Tiszteletben tartjuk az idődet

Rengeteg munkánk van abban, hogy időre tudjunk fogadni. Ha mégis közbejön valami elkerülhetetlen esemény, a rád szánt idő nem csorbul.

v

Közvetlen csapat

Kollégáink mindent megtesznek azért, hogy a legjobb élményt nyújtsák.

Árak

Konzultáció / Kezelési terv

Találkozás, ahol részletesen megbeszéljük kezelési lehetőségeinket és árajánlatainkat.

120 ron

Sürgösségi ellátás

Azonnali fogászati beavatkozás lehetősége súlyos fájdalom vagy sérülés esetén.

100 RON

Szájhigiéniás kezelés

Hatékony és kíméletes módszer a fogkő eltávolítására, beleértve a teljes fogsor tisztítását is.

250 ron

Fizionómiás tömés

Fogszuvasodások vagy sérülések javítása esztétikus és tartós tömésekkel.

180 RON

Fizionómiás kiépítés

Foghiány esetén történő esztétikus pótlás, amely lehetőséget teremt a fogprotézis vagy korona rögzítésére.

320 RON

Fizionómiás kiépítés csappal

A foghiányok pótlása speciális csapokkal, amelyek biztosítják a stabilitást és az esztétikus megjelenést.

350 ron

Tejfog tömés

A tejfogak kezelése és tömése, hogy megőrizzék funkciójukat és esztétikájukat.

120 ron

Gyökér csapos kiépítése korona alá

Gyökérkezelés után a foggyökér megerősítése és előkészítése a fogkorona rögzítéséhez.

180 RON

Gyökérkezelés eggyökerű fogakon

Gyulladt vagy sérült egygyökerű fogak kezelése gyökérkezeléssel, hogy megmentse azokat.

250 RON

Gyökérkezelés kétgyökerű fogakon

Kétgyökerű fogak esetében végzett gyökérkezelés a fog egészségének és stabilitásának megőrzése érdekében.

300 ron

Gyökérkezelés háromgyökerű fogakon

Háromgyökerű fogak gyulladásának vagy sérülésének kezelése gyökérkezeléssel.

400 RON

Fogékszer

Dekoratív fogékszerek, amelyeket a fogakra helyeznek esztétikus megjelenésért.

110 ron

Tedd meg az első lépést

az egészséges mosolyért. 

Gyakori kérdések

Van nálatok sürgősségi fogászat?

Tudjuk milyen a fogfájás. Annak ellenére, hogy hónapokkal előre programálunk, arra vigyázunk, hogy legyen időnk a sürgősségi eseteket ellátni, ami gyakorlatilag a fájdalom megszüntetését jelenti. Mottó: a megelőzés a fogfájás legjobb ellenszere.

Lehetséges, hogy sikertelen a gyökérkezelésem?

Türelem rózsát terem! A gyökérkezelés sikerességét idővel mérjük. Közvetlenül a kezelés utáni tünetek nem mérvadóak. Érdemes 1 év után röntgenen ellenőrizni a gyökértömés állapotát és összehasonlítani a gyökérkezelés előtt készült felvétellel. Abból már lehet következetéseket levonni. Röviden: a gyökérkezelés sikeres, ameddig be nem bizonyosodik az ellenkezője

Mitől fájhat a fogam?

Beszedtem egy cilint, mert a szomszédnak is segített. Nem lehet ránézésre eldönteni egy fogfájás okát. Lehet csak fogbélgyulladás, kegyetlenül fáj. Lehet fogbélelhalás, ami fertőzés és gyulladás. Kegyetlenül fáj. Lehet parodontális gyulladás, ami igazából külső foggyulladást jelent. Kegyetlenül fáj. Mindhárom esetben eltér a gyógyszeres kezelés indikációja. Inkább gyere, nézzük meg mi a baj a szomszéd kezelése helyett.

Szoptatás alatt fogászati kezelés?

A terhesség és a szoptatás megfigyelésem alapján nagyon hasonló életérzés. Fogászati kezelés szempontjából viszont ég és föld a két állapot. A kezelés alatt egyetlen anyagot használunk, amelyik felszívódik a véráramba és bekerül a tejbe, az pedig az érzéstelenítő. Nem tudunk semmilyen ellenhatásról, amitől óvakodni kell. Ugyanakkor az 1 ml érzéstelenítőből, amely körülbelül 5 liter vérben oldódik, felszívódik valamennyi a tejbe. Ez bekerül a baba emésztőrendszerébe, ahonnan felszívódik valamennyi a baba vérébe. Valószínűleg nem mérhető mennyiség.

Terhesség alatt fogászati kezelés?

Egyik nagy fájdalmunk a lyukas fogú kismamák. Terhesség alatt a legveszélyesebb hatásokat a magzatra a gyógyszerek és a röntgensugár jelentik. Ezért a fogászati kezelés terhesség alatt még fontosabb mint máskor, mert ebben az esetben az elhanyagolás két életet érint. Ha egy lyukas fog elfertőződik, az érinti a babát. Ha gyógyszeres kezelés hiányában – amit ilyenkor kerülni kellene -,  elterjed a fertőzés, akkor muszáj gyógyszert adni, menteni az anyukát, az ellenhatások ellenére. Ne kényszeríts ebbe a helyzetbe! Gyere, lássuk el a lyukas fogat, még ha ideiglenesen is, nehogy komplikációkat okozzon terhesség alatt.

Hány éves kor fölött mehetek egyedül fogorvoshoz?

Tudsz már egyedül járni? Akkor jöhetsz magadra. Az egyetlen dolog, amiért a szülői jelenlétre szükség van, az a kezelési terv egyeztetése, főleg ha az mondjuk foghúzással jár. A kiskorúak esetében a szülő bele kell egyezzen. Ennyi.

Milyen gyakran kellene fogorvoshoz mennem?

Milyen gyakran kell olajat cserélni a kocsiban? Hát attól függ, ki mennyit használja. Ha eredményesen mosod a fogad, évente egy ellenőrzés esetleges fogkőtisztítással elegendő. Ha például krónikus ínygyulladással küszködsz, akkor akár 3 havonta is szükség lehet egy tisztításra. Egyénre szabottan állapítjuk ezt meg.

A fogékszer sérti-e a fogfelületet?

A fogékszert úgy ragasztjuk a fogra, mint a műkörmöt. A foghoz nem nyúlok, hanem egy vékony tömésréteggel ragasztjuk fel. Ha pedig megunod vagy leesett, egy finírozó koronggal nyomtalanul letisztítjuk az ottmaradt tömés maradványokat. A fogékszer az egyik legártalmatlanabb bűn.

Kiesett az ideiglenes tömésem, mit tegyek?

Úgy hallottam, ha szegfűszeget teszel a fogba, az segít. Mint holt lón a patkó. Hamar hívj fel és megoldjuk a problémát. Az ideiglenes tömés azért ideiglenes, mert esélye nincs sokat tartani. Viszont fontos, hogy valamilyen tömés legyen a kiromlott fogfelszínen, ameddig a végleges tömést megoldjuk. Szóval ne hanyagold egy napot se.

Általános fogászati kezelések

Konzultáció

Látogass el hozzánk évente egyszer díjmentes konzultációra, hogy megelőzzük vagy már a gyökerénél orvosoljuk az esetleges szájhigiéniai vagy fogszuvasodási problémát.

Tömés

A tömés a fogszuvasodás esetén alkalmazott kezelés, amely már rutinszerű a fogászati beavatkozások között. A fogat először kitisztítjuk, majd a kialakult hiányt töméssel pótoljuk, hogy helyreállítsuk a fog szerkezetét.

Gyökérkezelés

Gyökérkezelésre akkor kerül sor, amikor a gyulladás már a fogbelet is érinti, más megoldás pedig nem marad a fog megmentésére. A kezelés során kitisztítjuk a gyökeret, és előbb gyógyszeres, majd végleges tömést helyezünk bele. Célja megmenteni a fogat a kihúzástól.

Szájhigiéniás kezelés
A szájhigiéniás kezelést két fő lépésre osszuk: fogkő, valamint az ellenőrzött biofilm eltávolítás.
A fogkő a saját nyálunk által összegyűjtött ásványosodott foglepedék. Mivel hosszú távon károsítja a fogágyat és a fogakat, fontos rendszeresen eltávolítani.
Az ellenőrzött biofilm eltávolítás az a kezelési módszer, amely által eltávolítható a baktériumok nagy része, a felületi elszíneződés, valamint a fogakon megjelenő foltok is. Nem csak fehérebbé, hanem egészségesebbé is válnak a fogaid.