Implantologie dentară

Zâmbet refăcut, simplu și eficient.

La ce să te aștepți..

În timpul implantărilor noastre dentare, ne străduim să-ți restabilim încrederea în sine și zâmbetul.

De la începutul procesului, prin implantare și până la perioada de recuperare, suntem alături de tine la fiecare pas, oferindu-ți sprijin și îngrijire.

Prima dată

la noi?

Implantul dentar poate fi soluția ideală sau singura soluție pentru o dantură sănătoasă. Dacă crezi că și pentru tine e soluția ideală, vom examina starea ta de sănătate generală și orală, să putem trata toate afecțiunile care sunt prezente, înainte să începem tratamentul implantar.

Prima vizită va dura aproximativ 15 de minute și are ca scop înțelegerea nevoilor tale, examinarea radiografiei  și suficient timp să poți discuta cu stomatologul tău și să primești toate informațiile de care ai nevoie.

Suntem lipsiți de prejudecăți

Suntem aici să te ajutăm. A trecut ceva timp decând ai fost la stomatolog? Ne bucurăm că ne-ai ales pe noi.

Îți respectăm timpul

O numim sală de așteptare, dar facem tot ce putem să petreci cât mai puțin timp acolo.

v

Echipă deschisă

Nimănui nu-i place să meargă la stomatolog. De aceea încercăm să-ți facem experiența cât mai plăcută.

Prețuri

Consultație / Plan de tratament

Consultare cu medici stomatologi specializați, în cadrul căreia discutăm în detaliu opțiunile de tratament și ofertele noastre de preț.

120 ron

Implant dentar

Soluție de înlocuire a dinților durabilă și stabilă, care servește ca o rădăcină artificială pentru un dinte lipsă, permițând fixarea sigură a protezei dentare.

2400 RON

Augmentare osoasă

Procedura stomatologică în care țesutul osos lipsă este înlocuit pentru a oferi o bază solidă pentru implanturile dentare sau alte proceduri de înlocuire a dinților.

450 ron

Membrană pentru acoperirea augmentației osoase

Utilizarea unei membrane subțiri sau a unui material de închidere pentru a menține și proteja materialul de augmentare osoasă în timpul intervenției chirurgicale.

700 RON

Sinus lifting

Procedură specială în care planul sinusului este ridicat pentru a oferi suficient os pentru implanturile dentare în maxilarul superior.

1750 ron

Augmentare gingie fixă

Înlocuirea permanentă a gingiei, fixată la implantul dentar, care seamănă atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional, cu gingia naturală.

930 RON

Coroană metalo-ceramică – pe implant

Coroană dentară metalo-ceramică, plasată pe un implant dentar, oferind stabilitate și estetică.

770 ron

Coroană zirconiu – pe implant

Coroană dentară realizată din zirconiu, plasată pe un implant dentar, cunoscută pentru proprietățile sale estetice și durabile.

880 RON

Miniimplant – pentru retenția protezei inferioare

Implant dentar de dimensiuni mici, utilizat pentru fixarea protezelor mobile inferioare, oferind o fixare stabilă și confortabilă.

1750 RON

Întrebări frecvente

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este, pe scurt, o soluție de înlocuire a dinților realizată dintr-un material artificial. 

Este dureros? Cât durează durerea?

În timpul implantării se utilizează anestezie locală, astfel că, în afară de o ușoară amorțeală, procedura poate fi considerată lipsită de durere. Pe măsură ce efectul anestezic dispare, pot apărea dureri la locul operației sau chiar în întreaga mandibulă și cavitate bucală timp de câteva zile.

Cum se vindecă rana după implantul dentar și cât durează procesul de vindecare?

Procedura de implantare poate fi divizată în două faze, care pot dura aproximativ trei luni până când măselele artificiale se osifiază complet. Ulterior, pot fi adăugați dinții, ceea ce mărește perioada de recuperare.

Care sunt efectele fumatului asupra implantului dentar după inserarea acestuia?

Fumatul poate duce nu doar la igiena orală precară, ci și la o încetinire semnificativă a procesului de vindecare și poate implica numeroase riscuri pentru succesul implanturilor și menținerea sănătății cavității bucale. De aceea, vă recomandăm să renunțați complet la fumat înainte, în timpul și după implantare. Pacienții ar trebui să ia în considerare serios renunțarea la fumat pe durata procedurii de implantare pentru a asigura succesul intervenției și progresul neîntrerupt al vindecării. Renunțarea la fumat poate contribui la o sănătate orală mai bună și la succesul pe termen lung al implanturilor.

De ce sunt atât de scumpe implanturile dentare?

Este adevărat că implantarea dentară nu este considerată o intervenție simplă sau ieftină din punct de vedere al costurilor inițiale ale procedurii. Prepararea implanturilor, inserarea lor și înlocuirea dinților se fac cu materiale premium și cu un înalt nivel de expertiză. Prin urmare, implanturile dentare pot fi considerate o investiție pe termen lung, pe care pacienții le pot utiliza fără probleme pe termen lung.

Care este diferența dintre un pivot și un implant?

Un implant înlocuiește rădăcina dintelui. Atunci când lipsește un dinte, este necesară o structură care să mențină coroana dentară. Dacă există o rădăcină dentară rămasă, aceasta poate fi folosită pentru a fixa un pivot, pe care se va așeza coroana. Deci, implantul este plasat în os și îndeplinește rolul de rădăcină artificială. Pivotul este cimentat în rădăcină pentru a restabili coroana deteriorată.

Ce trebuie făcut după implantarea dentară?

Primul și cel mai important pas este consultarea medicului pentru a primi sfaturi cu privire la schimbările necesare în stilul de viață. Aceste schimbări pot include renunțarea la fumat și dezvoltarea unei igiene orale corecte. De asemenea, participarea regulată la controale este extrem de importantă. Aceste controale medicale permit monitorizarea continuă a stării implanturilor și a sănătății cavității bucale și facilitează identificarea și tratamentul problemelor eventuale într-un stadiu incipient. Prin urmare, riscurile de complicare pot fi reduse.

Dacă observați orice inflamație la locul operației de implant sau în zona din jur, vă rugăm să ne contactați imediat.

Veți avea sângerare după implantare?

După inserarea implantului dentar, este normal să apară o ușoară sângerare – de o magnitudine mică. De fapt, probabil veți observa mult mai puțină sângerare decât după o extracție dentară, deoarece implantul este plasat într-un loc închis, astfel încât nu există o rană deschisă.

Implantologie dentară

Implant dentar

Un implant dentar este un mic șurub sau știft de obicei fabricat din titan sau alte materiale biocompatibile, care este inserat în osul maxilar sau mandibular, pentru a înlocui un dinte lipsă. Este utilizat ca o bază pentru fixarea unei coroane dentare sau a altor proteze dentare, ajutând la restaurarea funcției și esteticii dentare. Implanturile dentare sunt o soluție durabilă și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți.

Coroană de zirconiu pe implant

Coroana de zirconiu pe implant reprezintă o proteză dentară fixată pe un implant dentar care are o bază din zirconiu. Această coroană oferă o soluție estetică și durabilă pentru înlocuirea unui dinte lipsă, utilizând un material rezistent, biocompatibil și cu o aspect foarte natural. Este potrivită pentru persoanele care au pierdut un dinte și doresc să restaureze aspectul și funcționalitatea zonelor lipsă ale dinților.

Augmentare osoasă

Augmentarea osoasă este o procedură chirurgicală în domeniul stomatologiei, care constă în adăugarea sau reconstrucția țesutului osos într-o zonă a maxilarului sau mandibulei. Această procedură se realizează cu scopul de a crea o bază osă pentru ulterioare intervenții stomatologice, precum implanturile dentare. Poate fi necesară atunci când pacientul prezintă insuficiență de os în zona în care se dorește plasarea unui implant sau alt tip de restaurare dentară.

Sinus lift

Sinus lift, cunoscut și sub numele de sinusală sau sinus augmentation, este o procedură chirurgicală utilizată în implantologia dentară pentru a mări volumul osului în zona maxilarului superior, sub sinusurile nazale. Scopul principal al acestei proceduri este de a crea spațiu suficient pentru inserarea cu succes a implanturilor dentare în această regiune. Sinus lift-ul implică ridicarea membranei sinusului și adăugarea de material de umplutură, cum ar fi oase artificiale sau propriul os al pacientului, pentru a spori densitatea osoasă și a permite inserarea implanturilor dentare. Procedura este necesară atunci când cantitatea sau densitatea osului este insuficientă pentru implanturi dentare.

Remodelare chirurgicală gingivală

Remodelarea chirurgicală gingivală este o procedură stomatologică care implică ajustarea sau modificarea formei, dimensiunii sau conturului țesutului gingival din jurul dinților. Scopul acestei intervenții este de a îmbunătăți estetica zâmbetului, de a corecta problemele gingivale, precum recesiunea gingiilor sau gingii prea proeminente, și de a asigura un aspect mai armonios și sănătos al gingiilor. Această procedură poate fi efectuată pentru a corecta disproporții ale gingiilor sau pentru a trata probleme de sănătate orală. Remodelarea gingivală poate avea un impact semnificativ asupra aspectului și sănătății generale a zâmbetului unui pacient.

Fă primul pas

pentru un zâmbet sănătos.