Fogászati implantáció

Nyerd vissza a mosolyodat,

egyszerűen és hatékonyan.

Mire számíthatsz

Fogászati implantációink során arra törekszünk, hogy visszaállítsuk önbizalmadat és mosolyodat.

A kezdetektől a beültetésig és a rehabilitációig, minden lépésnél támogatunk és gondoskodunk rólad.

Még nem jártál nálunk?

A fogászati implantátum néha az ideális, néha az egyetlen megoldás az egészséges fogsor érdekében. Ha úgy döntünk, hogy neked is az ideális megoldás, a beavatkozás megkezdése előtt megvizsgáljuk az egészségügyi állapotodat és egy tervet készítünk, hogy kezeljük az esetleges ínybetegséget vagy egyéb problémákat.

Az első látogatás alkalmával körülbelül 15 perccel számolj, amely magában foglalja a megbeszélést, röntgenfelvétel elemzést és elegendő időt arra, hogy beszélgess a fogorvosoddal és megkapjál minden szükséges információt.

Ítélkezésmentes környezet

Azért vagyunk, hogy segítsünk. Rég volt, hogy fogorvosnál jártál? Örülünk, hogy döntöttél és eljöttél hozzánk!

Tiszteletben tartjuk az idődet

Váróteremnek nevezzük, de célunk az, hogy a lehető legrövidebb időt tölts ott.

v

Közvetlen csapat

Tudjuk, hogy senki sem szeret fogorvoshoz menni. Ezért azon vagyunk, hogy a rendelőnkbe tett látogatásod pozitív élmény legyen.

Árak

Konzultáció / Kerelési terv

Találkozás, ahol részletesen megbeszéljük kezelési lehetőségeinket és árajánlatainkat.

120 ron

Fog implantátum

Egy fogpótlási megoldás, amely tartós és stabil műfoggyökérként szolgál az elveszett fog helyén, lehetővé téve a fogpótlás biztonságos rögzítését.

2400 RON

Csontpótlás

Fogászati beavatkozás, amely során hiányzó csontszövetet pótolnak az állcsontban, hogy biztos alapot teremtsenek a fog implantátumoknak vagy más fogpótlási eljárásoknak.

450 ron

Membrán – csontpótló anyagot lezárni

Egy vékony membrán vagy lezáró anyag használata a csontpótló anyag megtartására és védelmére a csontpótló beavatkozás során.

700 RON

Arcüreg alap megemelés – sinus lift

Speciális eljárás, amely során az arcüreg alja felemelkedik, hogy elegendő csontot biztosítson a fog implantátumok számára a felső állkapocsban.

1750 ron

Fix íny pótlás

A fog implantátumhoz rögzített állandó ínypótlás, amely esztétikailag és funkcionálisan is hasonlít az eredeti ínyhez.

930 RON

Fémkerámia korona – implantátumra

Fémkerámia fogkorona, melyet egy fog implantátumra helyeznek, biztosítva a stabilitást és az esztétikát.

770 ron

Cirkon korona – implantátumra

Cirkóniumból készült fogkorona, melyet egy fog implantátumra helyeznek, kiváló esztétikai tulajdonságokkal és tartóssággal rendelkezik.

880 RON

Mini implantátum – alsó kivehető fogsor rögzítésére

Kis méretű implantátum, amelyet az alsó kivehető fogsorok rögzítésére használnak, biztosítva a stabil és kényelmes illeszkedést.

1750 RON

Gyakori kérdések

Mi az a fogimplantátum?

Afogimplantátum röviden egy mesterséges anyagból kialakított fogpótlási megoldás.

Mennyire fájdalmas? Meddig fáj?

Az implantálás során helyi érzéstelenítést alkalmazunk, ezért a kisebb zsibbadástól eltekintve fájdalommentes tekinthető az eljárás. Amint a fájdalomcsillapító hatása elmúlik, érezhető lehet az operáció helyén fájdalom, illetve magában az egész állcsontban és szájüregben még pár napig lehet kellemetlen, fájó érzésre számítani.

A fogimplantátum utáni sebgyógyulás és a gyógyulási idő hossza?

Az implantátum behelyezése kétfázisú eljárás lehet, amely körülbelül három hónapig tart a műgyökér megcsontosodásáig. Ezután lehet tovább építeni a fogakat, és ez a fázis megnöveli a gyógyulási időszakot.

Ha azonnali implantálás lehetséges, és nincs szükség csontpótlásra, fontos megjegyezni, hogy mivel műtétről van szó, az operáció utáni helyes szájhigiénia kiemelten fontos. A baktériumok elszaporodásának megelőzése érdekében szükséges gondoskodni a megfelelő szájhigiénia betartásáról. A gyógyulási időszak is odafigyelést és óvatosságot igényel.

A gyógyulás ideje alatt kerülni kell olyan élelmiszereket, amelyek extrém módon megterhelik a fogakat és a szájüreget. Ezen kívül célszerű kerülni az erjedéses környezetet előidéző tejszármazékokat, mivel ezek is hozzájárulhatnak a fertőzéshez. A dohányzás is hátráltathatja a gyógyulási folyamatot, ezért érdemes kerülni ezt a műtét utáni időszakban.

Fogimplantátum beültetés utáni dohányzás hatásai

A dohányzás nemcsak rossz szájhigiéniát eredményezhet, hanem jelentősen lassíthatja a gyógyulási folyamatot, és számos kockázatot hordoz magában az implantátumok sikerességére és az egészséges szájüreg fenntartására nézve.

Ezért javasoljuk a dohányzás teljes kerülését az implantálás előtt, alatt és után is. A páciensnek érdemes komolyan fontolóra venni a dohányzásról való leszokást az implantálás során, hogy a beavatkozás sikeres legyen, és a gyógyulás zavartalanul haladjon előre. A dohányzás abbahagyása hozzájárulhat a jobb szájegészséghez és az implantátumok hosszútávú sikeréhez.

Miért ilyen drága a fogimplantátum?

Valóban igaz, hogy a fogimplantálás nem számít egyszerű vagy olcsó beavatkozásnak az eljárás kezdeti költségeinek szempontjából. Az implantátumok előkészítése, behelyezése és a fogak pótlása prémium anyagokból és magas szintű szakértelemmel történik. Az implantátumok tehát hosszútávú befektetésként tekinthetők, és a páciensek hosszútávon gond nélkül használhatják őket. 

Mi a különbség egy csap és egy implantátum között?

Az implantátum a fog gyökerét helyettesíti. Amikor nincs fog, akkor kell valami, ami a fogkoronát megtartja. Ha van egy gyökérmaradvány, azt csappal fel lehet építeni és arra jön a korona. Szóval az implantátumot a csontba helyezzük, és ez a műgyökér szerepét tölti be. A csapot a gyökérbe ragasztjuk, hogy visszaállítsuk a leromlott koronát.

Mi a teendő az implantálás után?

Az első és legfontosabb lépés az orvosunk tanácsának kikérése az életmódunkban szükséges változtatásokra vonatkozóan. Ilyen változtatások közé tartozik a dohányzás elhagyása és a helyes fogtisztítás kialakítása. 

A rendszeres kontroll kiemelten fontos. Az orvosi ellenőrzések által kísérjük figyelemmel az implantátumok és a szájegészség állapotát, és lehetővé teszik az esetleges problémák korai azonosítását és kezelését. Ezáltal csökkenthető a komplikációk kockázata.

Ha bármilyen gyulladást észlelünk az implantátum operációjának területén vagy a környékén, azonnal fordulj hozzánk. 

Tapasztalok majd vérzést a beavatkozás után?

A fogászati implantátum beültetése után némi – kis mértékű – vérzés teljesen normális.  Az implantátum beültetése után valószínűleg sokkal kevesebb vérzést tapasztalhatsz, mint egy foghúzás után, mivel az implantátumot egy résbe helyezzük el, így nem marad utána nyitott seb.

Implantáció

Fog implantátum

A különálló fogimplantátum egy titánból készült műgyökér, amely koronával ellátva egyetlen fog pótlására szolgál. Az implantátum kortól függetlenül beültethető, amennyiben az egészségi állapotod ezt megengedi.

Cirkon korona implantátumra

A műgyökérre rögzített cirkon korona fémmentes fogpótlási lehetőség, amelyet alapanyagának köszönhetően a szervezet könnyen befogad, esztétikailag pedig a természetes fognál is szebb. Amint a gyógyulási folyamat véget ér, ugyanolyan jól betölti majd funkcióját, mint a természetes fogak.

Csontpótlás

A csontpótló kezelés során a legmodernebb eljárások és csontpótló anyagok segítségével, helyi érzéstelenítésben pótoljuk a hiányzó csontszövetet. 

Sinus lift

Arcüreg emelésre akkor van szükség, amikor a felső állcsonton (a foghiány premoláris, moláris területén) a csontmagasság nem elegendő implantátum behelyezésére.

Ínyplasztika

Az ínyplasztika olyan korrekciós beavatkozás, amire a fogíny hiánya, vagy az ínyvisszahúzódás adhat okot. A kezelés során visszaállítjuk a szép ínyvonalat, hogy újra magabiztosan mosolyogj.

Tedd meg az első lépést

az egészséges mosolyért.