Szájsebészeti beavatkozások

Magas színvonalú ellátás, személyre szabott kezelés.

Mire számíthatsz

Csapatunk tapasztalt és elkötelezett a szájsebészeti beavatkozások területén.

Legyen szó bölcsességfogak eltávolításáról, ciszta- és gyökérkezelésekről, valamint ínyplasztikáról, személyre szabott ellátással biztosítjuk a gyors felépülést és a maximális komfortot a kezelés során. 

Még nem jártál nálunk?

Elbeszélgetünk arról, amit szeretnél változtatni, megoldani. Együtt megnézzük a röntgenfelvételeket, beszélünk az esetleges problémákról, amiket észlelünk, és ajánlunk egy vagy több kezelési lehetőséget.

Az első konzultáció hozzávetőlegesen 15 percig fog tartani.

Elfogadó környezet

Tisztában vagyunk vele, hogy azért jössz hozzánk, mert gond van a fogaiddal! Ügyes vagy, hogy helyre akarod hozni a hibákat.

Tiszteletben tartjuk az idődet

Rengeteg munkánk van abban, hogy időre tudjunk fogadni. Ha mégis közbejön valami elkerülhetetlen esemény, a rád szánt idő nem csorbul.

v

Közvetlen csapat

Kollégáink mindent megtesznek azért, hogy a legjobb élményt nyújtsák.

Árak

Konzultáció / Kezelési terv

Találkozás, ahol részletesen megbeszéljük kezelési lehetőségeinket és árajánlatainkat.

120 ron

Mozgó fogak eltávolítása

A laza vagy instabil fogak sebészeti eltávolítása, amelyek már nem támogatják megfelelően a fogazat funkcióját.

60 ron

Fogeltávolítás

A fogak teljes eltávolítása az állcsontból, általában súlyos károsodás vagy fertőzés esetén.

140 ron

Fogkorona felszabadító műtét

Sebészeti eljárás, amelynek célja a fogkorona felszabadítása, hogy megkönnyítse a fog eltávolítását vagy más kezelési lehetőségeket.

150 ron

Részben előtört fog eltávolítása

Az előtört, de nem teljesen áttört fogak sebészeti eltávolítása az állcsontból.

270 RON

Elő nem tört fog eltávolítása

A fogak, amelyek még nem törtek át teljesen, sebészeti eltávolítása az állcsontból.

530 RON

Gyökér amputáció

A foggyökér részleges eltávolítása, általában akkor alkalmazzák, ha a fog gyökércsúcsa sérült vagy fertőzött.

270 RON

Gyökércsúcs csonkolás (rezekció)

Az állcsontban lévő foggyökércsúcs sebészeti eltávolítása és csonkolása a foggyökér gyógyulása vagy fertőzésének kezelése érdekében.

660 RON

Gyakori kérdések

Ihatok tejet foghúzás után?

Amennyit csak akarsz. A tejivás egy mítosz, nem tudom hogyan született, a huzat ikertestvére. Semmilyen aggresszív, fertőző baci nem található a tejben, amitől óvakodni kellene. A szájüregben, amikor a seb gyógyul egy szürke színű hártya borítja, olyan, mint a genny színe. Talán tejivás után ez a szín kihangsúlyozottabb. Lehet, hogy innen ered a tévhit.

Foghúzás után természetes a torokfájás?

Teljesen helyzetfüggő. És itt a fog helyzetére gondolunk. Az alsó bölcsességfog eltávolítása jár a legtöbb kellemetlenséggel, köztük lehet a torokfájás is. Nincs direkt kapcsolat a torok és fogprobléma között, viszont gyakran előfordul, hogy a lappangó problémák előkerülnek, amikor valami más gond is van. Így a fogeltávolítással egy gyulladást okozunk, amitől előkerülhet egy lappangó torokfájás. Különösen nehéz húzás esetén akár a használt műszerek is hozzájárulhatnak. Maradjunk annyiban, hogy előfordulhat, de nem jellemző.

Foghúzás után hány órával lehet enni?

Nincs étkezési megszorítás foghúzás után. A vérzés általában pár perc alatt eláll. Arra kell csak figyelni, hogy ne sértsük meg a húzás helyén kialakult vérrögöt, mert akkor újra vérezhet, ami nem gond, csak kellemetlen. Egyél puha ételeket, kerüld a túl forró vagy túl hideget és ne szívogasd a húzás helyét.

Milyen gyakran kellene fogorvoshoz mennem?

Milyen gyakran kell olajat cserélni a kocsiban? Hát attól függ, ki mennyit használja. Ha eredményesen mosod a fogad, évente egy ellenőrzés esetleges fogkőtisztítással elegendő. Ha például krónikus ínygyulladással küszködsz, akkor akár 3 havonta is szükség lehet egy tisztításra. Egyénre szabottan kitapasztaljuk.

Fogászati kezelés alatt ki kell-e venni a nyelvpiercinget?

-Mester, hogyan engeded el a félelmet? -Ne fogd meg – mondta a mester. Nem kell kivenni a piercinget, főleg ha nem raktad be. Nekem tetszenek a piercingek, de az a gond, hogy sokszor a nyelv és alsó ajak piercingek úgy helyezkednek el, hogy irritálják a fogínyt. Ez állandó gyulladást tart fent, ami a fog korüli csont sorvadását okozhatja. Egy fiatal lány páciensem két alsó metszőjét vesztette el nyelvpiercing miatt. Rakassál nyugodtan, a fogászati kezelést nem befolyásolja, viszont figyelj a mellékhatásokra, s ha vannak, ne hanyagold őket.

Hányszor kellene naponta fogat mosnom?

Este moss fogat, hogy megtartsd a fogaid. Reggel moss fogat, hogy megtartsd a barátaid. Az egészséges fogazat nem a fogmosás számától függ, hanem annak eredményességétől. A fogak egészsége érdekében egy eredményes fogmosás elegendő lefekvés előtt. Na, de ott vannak a barátok, azokat is kell kímélni, úgyhogy reggel minimum egy szájvizes öblögetés. Szóval nem hányszor, hanem hogyan.

Mitől fájhat a fogam?

Beszedtem egy cilint, mert a szomszédnak is segített. Nem lehet ránézésre eldönteni egy fogfájás okát. Lehet csak fogbélgyulladás, kegyetlenül fáj. Lehet fogbélelhalás, ami fertőzés és gyulladás. Kegyetlenül fáj. Lehet parodontális gyulladás, ami igazából külső foggyulladást jelent. Kegyetlenül fáj. Mindhárom esetben eltér a gyógyszeres kezelés indikációja. Inkább gyere, nézzük meg mi a baj a szomszéd kezelése helyett.

Hány éves kor fölött mehetek egyedül fogorvoshoz?

Tudsz már egyedül járni? Akkor jöhetsz magadra. Az egyetlen dolog, amiért a szülői jelenlétre szükség van, az a kezelési terv egyeztetése, főleg ha az mondjuk foghúzással jár. A kiskorúak esetében a szülő bele kell egyezzen. Ennyi.

Szájsebészeti beavatkozások

Fogeltávolítás

A fogeltávolítás egy olyan fogászati beavatkozás, amely során a fogorvos eltávolítja a fogat az állcsontból. Ez lehet szükséges olyan esetekben, amikor a fog súlyosan károsodott, fertőzött, vagy nincs lehetőség más kezelésre. A fogeltávolítás általában fájdalommentesen zajlik helyi érzéstelenítés mellett, és a gyógyulási időszak viszonylag rövid.

Gyökéramputáció

A fog gyökércsúcsi részének eltávolítása a fog megmentéséért. A beavatkozást csak gyökérkezelt fogakon végezzük.

Tályogmegnyitás

A fogszuvasodás következményeként gyulladás keletkezhet a foggyökér csontjában. Ilyenkor jelenik meg a tályog, vagy más néven duzzanat a fogínyben, amely gennyesedéssel jár. Megoldásként megnyitjuk a tályogot és sebészeti úton kitisztítjuk. Ez az eljárás elengedhetetlen, hogy a gyulladás továbbterjedését megelőzzük.

Bölcsességfog eltávolítása

A bölcsességfogak azok az őrlőfogak, amelyek a kamaszévek végén, vagy felnőtt kor elején bújnak ki. Mivel legutolsók a sorban, tisztításuk nehéz és hamar megbetegednek, ezért gyakran a végső megoldás a fogeltávolítás vagy műtét. Mindkét beavatkozást röntgenfelvétel alapján végezzük.

Tedd meg az első lépést

az egészséges mosolyért.