Fogpótlás

Mint az eredeti

– csak még jobb. 

Mire számithatsz

Fogpótlási szolgáltatásaink között szerepelnek a hagyományos fogpótlások, hidak, valamint a korszerű implantátumok által támogatott fogpótlások is. Rugalmas megoldásainkkal visszaállítjuk mosolyod természetességét és funkcionalitását.

Először találkozunk?

Valahol el kell kezdeni. Az első időpont hozzávetőlegesen 15 percig fog tartani.

Ítélkezésmentes környezet

Azért vagyunk, hogy segítsünk. Rég volt, hogy fogorvosnál jártál? Örülünk, hogy döntöttél és eljöttél hozzánk!

Tiszteletben tartjuk az idődet

Váróteremnek nevezzük, de célunk az, hogy a lehető legrövidebb ideig töltsél ott.

v

Közvetlen csapat

Tudjuk, hogy senki sem szeret fogorvoshoz menni. Ezért azon vagyunk, hogy a rendelőnkbe tett látogatásod pozitív élmény legyen.

Árak

Konzultáció / Kezelési terv

Találkozás, ahol részletesen megbeszéljük kezelési lehetőségeinket és árajánlatainkat.

120 ron

Fémkerámia korona

Fémből készült fogpótlás, melyet kerámia borít. Jól kombinálja az esztétikumot és a tartósságot.

550 RON

Préseltkerámia korona / héj – fémmentes

Fémmentes kerámia fogpótlás, melyet különféle technológiákkal állítanak elő, rendkívül esztétikus és biokompatibilis.

1000 ron

Cirkonkerámia korona – fémmentes

Fémmentes fogpótlás, amely cirkóniumból készül, kiváló tartósságot és természetes megjelenést biztosít.

750 RON

Smile design

Egyénre szabott fogászati tervezési folyamat, mely során az esztétikát és a funkcionális igényeket egyaránt figyelembe veszik.

50 ron

Teljes kivehető protézis

Olyan protézis, mely az összes fog hiányát pótolja az egyik vagy mindkét állkapocs esetében.

1500 RON

Fémvázas kivehető protézis gömb rápattanós rögzítő rendszerrel (Ot-Cap)

Kivehető protézis, melyet gömb rögzítőkkel illesztenek a fogakra, biztosítva a stabilitást.

2500 RON

Előregyártott gömb rápattanós rögzítő rendszerrel (Ot-Cap)

Gyors és hatékony protézis rögzítő rendszer, mely gömb alapú.

280 ron

Fémhálós erősítés protézisbe

Fémháló beépítése a protézisbe, ami megerősíti azt.

100 RON

Protézis alábélelés

Extra réteg hozzáadása a protézis aljához a kényelem és a stabilizáció érdekében.

300 RON

Fog vagy drótkapocs pótlása protézisben

Fogak vagy drótkapcsok cseréje a protézisben, amelyek elkopottak vagy megsérültek.

30 ron

Ot-Cap vagy csúsztató csere

A meglévő Ot-Cap vagy csúsztató cseréje, ha az elkopott vagy sérült.

60 RON

Törött protézis ragasztása

A törött protézis helyreállítása ragasztással.

150 ron

Harapásemelő sín

Fogszabályozó eszköz, melyet a harapás helyes pozíciójának korrigálására és támogatására használnak.

200 RON

Gyakori kérdések

Begyulladt fogínnyel menjek fogorvoshoz vagy várjak amíg lelohad?

A fogíny egy cseles dolog. Amikor valami gyulladás lép fel a szervezetünkben az fáj. A fogíny nem. Az csak vérzik és nagyon nehezen gyógyul magától, ha gyógyul. Viszont a fogínyen a leglátványosabb a gyógyulas ha beavatkozunk. Ez sokszor csak sima fogkőtisztítást jelent. Ugyhogy hajrá.

Begyulladt az ínyem, mit tegyek?

Amit megtehetsz ma azt ne halaszd holnapra, mert kiesik a fogad. Az ínygyulladást nagyon konnyű orvosolni. Sokszor egy alapos fogkőtisztítás elegendő, esetleg szükség lehet egy tasak fertőtlenítésre. Viszont elhanyagolva erősen kellemetlen tud lenni. A gyulladás okától függően a folyamat vége nyugodtan lehet a fogak elvesztése. Alapszabály: ha az íny renben van, nagyjaból minden rendben van a szájban.

Mennyire fehér a természetes fog?

Milyen fogat szeretne, szépet vagy természeteset? Ezt kérdezem amikor fogpótlást tervezek. A fogak nem fehérek alapjában, színük egyénenként változik. A nagyon szép fogú embereknek áltlában vastag zománcrétegük van, és ahogy az kopik a korral, egyre inkább előkerül a fog valós színe, ezért sötétedik korral a foga azoknak is, akik nagyon alaposan ápolják őket. Nekem például természetes fogaim vannak, olyan sárgák mintha vad cigis lennék, pedig nem.

Híd felragasztása után mennyi idővel tudok majd enni?

Mikor akarsz enni? Ha fogyókúrázol 4 órát nem ehetsz. Ha nem, akkor azonnal ehetsz. Nincs most már várakozási idő fogászati kezelés után. Az amalgám tömés volt az egyetlen ami után 3 órát kellett várni. Remélem nem rakatsz magadnak amalgámot most már. A híd ragasztásához használt anyagok maximum 5 perc alatt kötnek meg teljesen. Jó étvágyat.

Szoptatás alatt fogászati kezelés?

A terhesség és a szoptatás megfigyelésem alapján nagyon hasonló életérzés. Fogászati kezelés szempontjából viszont ég és föld a két állapot. A kezelés alatt egyetlen anyagot használunk amelyik felszívódik a véráramba és bekerül a tejbe, az pedig az érzéstelenítő. Nem tudok semmilyen ellenhatásról amitől óvakodni kell. Ugyanakkor az 1 ml érzéstelenítőből, amely körülbelül 5 l vérben oldódik, felszívódik valamennyi a tejbe. Az bekerül a baba emésztőrendszerébe ahonnan felszívódik valamennyi a baba vérébe. Nem hiszem, hogy mérhető mennyiség.

Terhesség alatt fogászati kezelés?

Egyik nagy fájdalmam a lyukas fogú kismamák. Terhesség alatt a legveszélyesebb hatásokat a magzatra a gyógyszerek és a röntgensugár jelentik. Ezért a fogászati kezelés terhesség alatt még fontosabb mint máskor, mert ebben az esetben az elhanyagolás két életet érint. Ha egy lyukas fog elfertőződik az érinti a babát. Ha gyógyszeres kezelés hiányában, amit kerülünk, elterjed a fertőzés, akkor muszáj gyógyszert adni, menteni az anyukát, az ellenhatások ellenére. Ne kényszeríts ebbe a helyzetbe. Gyere, lássuk el a lyukas fogat, még ha ideiglenesen is, nehogy komplikációkat okozzon terhesség alatt.

Milyen fogpótlási lehetőségek vannak?

Rengeteg. Kezdve egy foghiánytól a teljes fogatlanságig az opciók hihetetlen sokasága létezik. Kiemelem azt amit a legjobbnak tartok. Ha fohiányt kell pótolni az implantátum az abszolút nyerő. A saját fogak sértetlenek maradnak, esztétikája és kényelme a legjobb ami jelenleg van. Ha koronáról beszélünk, függetlenül attól, hogy implantátumra vagy saját fogra tesszük, a cirkon a jelenlegi legjobb. Gyönyörű, strapabíró, az íny imádja. Kell ennél több?

Mi a különbség egy csap és egy implantátum között?

Az implantátum a fog gyökerét helyettesíti. Amikor nincs fog, akkor kell valami ami a fogkoronát megtartja. Ha van egy gyökérmaradvány, azt csappal fel lehet építeni és arra jön a korona. Szóval az implantátumot a csontba helyezzük, és műgyökér szerepét tölti be. A csapot a gyökérbe ragasztjuk, hogy visszaállítsuk a leromlott koronát.

Milyen garancia van egy fogászati kezelésre?

A garancia egy érdekes kérdés. Én azt kérdem, mire vállaljak garanciát? Vállalhatok garanciát az elvégzett kezelésre, de a fogra nem. Szóval ha fél év múlva kiesik a tömés, a garancia helyzetfüggő. Ha kiromlott a tömés körül a fog, mert fél évig fogkefe nem járt a tömésem közelében akkor nincs garncia. Ha kiesett a tömés és a tömés helyén kiromlás nincs, akkor abszolút garancia. Szóval bármilyen kezelésről legyen szó, a kezelésre van garancia, a fogra nincs.

Fogpótlás

Konzultáció

Látogass el hozzánk évente egyszer díjmentes konzultációra, hogy megelőzzük vagy már a gyökerénél orvosoljuk az esetleges szájhigiéniai vagy fogszuvasodási problémát.

Fémkerámia korona

A fémkerámia korona az egyik leggyakrabban használt fogpótlási eszköz. Ezek a koronák speciális, nikkelmentes kobalt-króm ötvözetből készülnek, ezáltal erős fogfelszínt alkotnak és jól terhelhetővé válnak.

Kerámia héj

Esztétikai fogpótló eljárás, ami nem, vagy csak kis mértékben igényli az eredeti fogak lecsiszolását. A kezelés során vékony kerámia héjat illesztünk a fog elülső felszínéhez, amely megoldásul szolgál mindenféle szépséghibára.

Cirkon korona

A cirkon korona fémmentes fogpótlási lehetőség, amelyet impantátumokra is rögzítünk. Alapanyagának köszönhetően a szervezet könnyen befogadja, esztétikailag pedig a természetes fog szépségét nyújtja.

Kivehető protézis

Foghiány esetén alkalmazzuk, ezzel visszaadva a fogsor esztétikai és funkciónális szerepét. A fogpótlási lehetőségek legköltséghatékonyabb választása.

Tedd meg az első lépést

az egészséges mosolyért.