Vestea bună:  Dacă nu am scris rețetă de medicamente, poți lua un shot. Glumesc, dar poți face asta pentru o stare mai bună.

Vestea rea: Fumatul este interzis. Și acum, și mai târziu.

După extracție odihna este necesară. Intervenția provoacă o sângerare, iar pentru oprirea rapidă al acestuia strângem tamponul și tifonul primit între dinți timp de 15 minute. E foarte important strângerea tamponului, precum și schimbarea acestuia. În cazul în care nu se oprește sângerarea după câteva ore sau se agravează, întoarce-te la cabinetul nostru!

Evită mâncărurile și băuturile fierbinți, mâncărurile sau fructele cu sâmburi mici, totodată este interzisă clătirea sau sugerea rănii. Este important evitarea efortului fizic, chiar și aplecarea înainte, deoarece aceasta provoacă creșterea tensiunii în zona extracției, și totodată crește sângerarea.

În primele zile mănâncă alimente moi, pastoase. Dacă fumezi, încearcă să renunți la fumat după extracție timp de 24-48 ore, pentru a ajuta vindecarea rănii. Periajul dinților este chiar recomandată după această intervenție. Dă dovadă de prudență în apropierea rănii. Dacă este necesar, poți folosi medicamente calmante, totodată poți pune o compresă rece sau o compresă de gheață pe zona umflată. Atenție! Nu se pune compresa de gheață direct pe față, ci se pune pe o batistă.

Evident, dacă durerea persistă, te așteptăm la cabinet. Întotdeauna există altă soluție!