Jó hír: ha nem írtam fel gyógyszert, inni lehet. Viccnek szántam, de attól még egy feles tényleg mehet, csak úgy, hangulatnak. 🙂

Rossz hír: cigizni nem. Sem most, sem később.

A beavatkozás után pihenésre van szükség. Vérzés lép fel, ezért a kapott tampont, gézt 15 percig kell szorítanunk fogaink között, hogy minél hamarabb elálljon a vérzés. Fontos, hogy szorítsuk a tampont és idővel cseréljük. Viszont ha a vérzés nem áll el több óra elteltével, esetleg súlyosbodik, azonnal keresd fel rendelőnket!

Mit tehetsz a gyorsabb gyógyulásért?

Kerüld a túlságosan forró ételeket, italokat, az apró magvas ételeket, ugyanakkor tilos a sebet szívogatni, öblögetni. Fontos kerülni az erőkifejtést, még az előrehajlást is, mivel az vérnyomás növekedést okoz a húzás területán, ami pedig vérzés fokozódást.
Az első pár napban fogyasszunk inkább puha, pépes ételeket. Ha dohányzol, kérlek próbálj meg lemondani a foghúzást követő 24-48 órában, mert a gyógyulást késlelteti.

Foghúzás után is nyugodtan lehet, sőt, kell is fogat mosni.

A seb közvetlen közelében légy óvatos. Ha szükséges, fájdalomcsillapítót lehet használni, valamint a duzzanatot lelohaszthatja a hideg vagy jeges borogatás, de a jeget sose helyezd közvetlenül az arcra, hanem tegyél alá zsebkendőt.


Nyilván, ha a fájdalom makacskodik, várunk vissza, mindig van megoldás.