-Ó de szép fogai vannak!

Azok az emberek akik a szépségükből élnek, ezt a hatást a porcelán héjakkal érik el.

Tulajdonképpen ezek vékony, 0,5-1 mm vastag, áttetsző porcelán héjak, amelyeket a fog külső felszínére ragasztunk. Így színt, formát és szűk határok között fog pozíciót módosítunk. 

Kezdjük a hátulütőivel: nem látom őket. Nagyon sok pácienst utasítok vissza fogfehérítés kezelésről, mivel tapasztalatom szerint hosszú távon mindig fogérzékenységet okoz. Cserébe viszont a héjakat ajánlom.

-Igen, de le kell csiszolni a fogból, az baj.

Valóban le kell csiszolni, de akkor miért részesítem előnyben?

A fog külső felszínéből lecsiszolok 0,3-0,5 mm-t, vigyázva, hogy zománc maradjon ezen a felszínen. A héj és zománc kapcsolata ragasztás után ugyanolyan erős mint a fog saját rétegei közötti kapcsolat. Végeredményként pedig a fog külső felszínére egy gyönyörű, kopás és elszíneződés álló réteg kerül, amely hosszú éveken keresztül biztosítja azt, amire vágytál és amit a fogfehérítés soha nem tud nyújtani, mellékhatás mentesen.

Nem akarod bántani a fogaid semmi áron. Helyzettől függően készíthetek no-prep, vagyis előkészítés nélküli héjakat, amiket az érintetlen fogaidra ragasztok. Ezek alkalmazási területe viszont még szűkebb.

Nyilván van hátrányuk, mint mindennek. A héjaknak pedig az, hogy szűk a felhasználási területük.

Porcelán héjjak nem ajánlottak, ha:

-nagyon elszíneződött a fog

-kiterjedt szuvasodás van a fogon

-rossz a fog pozíciója

-eltávolításuk szinte lehetetlen.

Azt mondom, hogy a porcelán héj olyan mint a szilikon. Nem muszáj, de egy nagyon jó alternatíva.

Mit tegyél a porcelán héj felhelyezése után?

Már a rendelőbe ugrálj fel-alá örömödbe!

A végleges héjak elkészültéig ideiglenes héjakat teszünk. Rágó és harapó funkciókat csak csökkent mértékben képesek ellátni, ezért csak dísznek ajánlott használni őket.

A fogak hidegre-melegre pár hétig érzékenyek lehetnek. Ha a végleges héjak felhelyezése után érzékenység lép fel vagy ráharapáskor zavaró érzésed van, kérlek mihamarabb jelezd.