Aștept nerăbdător procesul de albire care nu deteriorează suprafața dinților.

Culoarea dinților diferă la fiecare persoană. Această culoare nu este permanentă, ci ajunge la o nuanță mai întunecată, “se îngălbenește”. Motivul principal al acestuia este că odată cu înaintarea în vârstă, se uzează smalțul dentar, dar pe lângă acest motiv mai există și multe altele, externe și interne, care influențează colorația dentară. Băuturile colorate (cafeaua, ceaiul, cola) sau coloranții din tutun se depun pe smalțul dentar. În cazul în care pulpa dentară moare, mechanismele din interiorul dintelui produc schimbarea culorii acestuia, în straturile mai adânci ale dintelui. Din această cauză, după tratamentul de canal se poate schimba culoarea dintelui. Un alt motiv care aduce la colorația dentară poate fi tartrul dentar.

În funcție de tipul și măsura colorației dentare sunt necesare diferite intervenții.

Ceea ce recomand de fiecare dată este îndepărtarea tartrului dentar și tratamentul Airflow. Cu această metodă se folosește doar apă și bicarbonat de sodiu pentru curățarea profesională a smalțului dentar.

Ceea ce nu recomand este albirea dinților. Motivul este simplu. În termen lung produce sensibilitate dentară. În acest moment la fiecare metodă de albire a dinților se folosește un fel de acid, iar eu aștept nerăbdător un nou proces de albire. Momentan doar pastele de dinți pentru albire se pot folosi în siguranță. Acestea conțin doar o concentrație minimă de substanțe active, astfel și eficiența acestora este limitată.

Totuși vrei să știi cum se realizează albirea dinților?

Albirea dinților se face cu ajutorul unor benzi de folie transparente și elastice. În interiorul acestei benzi se pune gelul de albire a dinților, iar benzile se pun pe dantură timp de o noapte. Benzile sunt făcute pe bază de amprentă.

Când se folosesc benzile și pe cât timp?

Benzile se folosesc noaptea. Deja în primele zile se vede rezultatul lor, culoarea dinților devine mai deschisă. Deobicei timpul de albire este între 7-14 de zile. Culoarea dinților și reacția acestora la albire este diferită la fiecare pacient, deci acest interval de timp poate fi mai scurt sau mai lung.

Are efect și asupra protezelor dentare?

Nu 🙂

Pe cât timp va avea efect albirea dentară?

Dacă avem grijă de igiena dentară și evităm cauzele care pot duce la decolorarea dinților, albirea de dinți va avea efect pe termen lung (câteva ani) asupra danturii.