Cu respectarea regulilor de igienă orală și cu un control periodic la stomatologie poți scade șansa de a apărea aceste probleme.

Ce recomandăm?

Dacă durerea apare din cauza unor provocări externe, de exemplu de dulciuri D’Alice sau de o băutură răcoritoare, și durerea dispare la fel de repede ca și cum a apărut, vin-o cât mai repede la noi pentru un tratament. Poate putem evita complicațiile.

Poate că nu o carie dentară cauzează durerea, ci eroziunea coletului dentar. După ce aceasta nu este protejată de smalțul dentar, eroziunea coletului dentar provoacă durerea. Dacă primești această diagnoză la controlul stomatologic atunci începem cu utilizarea unei paste de dinți pentru curățarea dinților sensibile. Dacă rezultatul nu va fi satisfăcător după câteva luni de zile, și sensibilitatea dinților te deranjează, atunci începem fluorizarea dintelui sau punem o obturație.

Dacă durerea nu dispare repede, eventual și noaptea te deranjează, atunci e aproape sigur că caria dentară a ajuns până la nervi.

În aceste cazuri mai demult foloseau salicil alimentar pe care-l puneau în interiorul dintelui. Această metodă nu cred că te va ajuta, dar cu siguranță va fi dăunătoare. Soluția este obturația de canal.

Dacă dintele nu este sensibil la rece, însă la cald și la presiune apare durerea, sau chiar și fără orice cauză, atunci situația este mult mai gravă. Lângă inflamație apare și o infecție, care afectează și țesuturile zonei respective. Din acel moment oricând poate să apară o umflătură care poate fi tratată doar cu obturație de canal.

Un secui adevărat rezistă și în aceste zile grele fără ajutorul stomatologilor. La el infecția se agravează, care produce inbolnăviri grave. Soluția este obturația de canal.